De verschillende soorten autoverzekeringen

Autoverzekeringen zijn er in verschillende soorten en maten. Je hebt de standaard WA-verzekering, de WA + Beperkt Casco verzekering en de Volledige Casco verzekering. Elke verzekering heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. In dit artikel lees je meer over de verschillende soorten autoverzekeringen.

Er bestaan verschillende soorten autoverzekeringen

Er bestaan verschillende soorten autoverzekeringen. Sommige mensen kiezen ervoor om een volledige verzekering af te sluiten, terwijl anderen kiezen voor een beperkte verzekering. Een volledige verzekering dekt schade die je toebrengt aan andere weggebruikers, terwijl een beperkte verzekering alleen schade dekt die je toebrengt aan jezelf of je eigen auto. Er zijn ook aanvullende verzekeringen die je kunt afsluiten, zoals een ongevallen-inzittendenverzekering of een rechtsbijstandverzekering.

Welke soorten autoverzekeringen zijn er?

In Nederland zijn er verschillende soorten autoverzekeringen. Elke verzekering heeft een andere dekking. Welke verzekering je nodig hebt, hangt af van je eigen situatie.

De WA-verzekering is de minimaal verplichte verzekering in Nederland. Deze verzekering dekt de schade die je aanricht met je auto aan anderen. Je bent dus verzekerd voor schade die je toebrengt aan andere weggebruikers, aanpassingen in het wegdek en schade aan overige objecten. De WA-verzekering is niet verplicht voor oldtimers en klassieke auto’s.

De WA Beperkt Casco verzekering is een uitbreiding op de WA-verzekering. Naast de schade die je aanricht met je auto aan anderen, is deze verzekering ook verantwoordelijk voor schade die je auto oploopt door bijvoorbeeld vandalisme, diefstal of stormschade.

De WA Volledig Casco verzekering is de meest uitgebreide verzekering. Naast de dekking van de WA Beperkt Casco verzekering, is deze verzekering ook verantwoordelijk voor schade die je auto oploopt door bijvoorbeeld aanrijdingen met dieren, brand, glasschade en botschade.

Hoeveel soorten autoverzekeringen zijn er?

De basisverzekering is verplicht en deze dekt de schade die je aanricht bij een ander. Daarnaast zijn er aanvullende verzekeringen die je kunt afsluiten, zoals een inzittendenverzekering, een WA-beperkt casco of een allriskverzekering. Een inzittendenverzekering dekt de schade die je aanricht bij jezelf of je medepassagiers. Een WA-beperkt casco dekt de schade die je aanricht bij een ander, maar ook de schade die je aan je eigen auto oploopt door bijvoorbeeld diefstal of vandalisme. Een allriskverzekering is de meest uitgebreide verzekering en deze dekt ook de schade die je aan je eigen auto oploopt, bijvoorbeeld door een aanrijding of een ongeluk.

Volgens het artikel zijn er drie verschillende soorten autoverzekeringen: WA, WA + Beperkt Casco en Volledig Casco. WA is de minimale verzekering die je in Nederland kunt afsluiten, en WA + Beperkt Casco dekt schade die je toebrengt aan anderen. Volledig Casco dekt ook schade die je aan je eigen auto toebrengt.

Wat te doen bij een auto-ongeluk?
Wat is de enige verplichte autoverzekeringsgarantie?

Plan du site